Tuesday, 11 July 2017

Patratul floral numarul 3 - flori de Hortensie

 Bun regasit! 💖
🌸🌸🌸Cu bucurie scriu acest post! Este sezonul Hortensiilor.🌸🌸🌸
Culori minunate prin gradini ,culori care rezista pana in sezonul rece,de iarna.Daca aveti posibilitatea cumparati cativa butasi,nu veti regreta,se cresc foarte usor si va pot incanta cu buchete colorate sau cereti celor care au, ramurele moi(nu lemnoase) si le puneti in apa,vor face mustati (firisoare albe)apoi le puneti in chiveci cu pamant .Acum doi ani am primit o ramurica ,sa prins,a inflorit anul acesta,flori minunate roze pastel.
ps.Interesant ca a fost din butas albastru-bleo !


 Ce parere aveti?
Arata ca un buchet?
9 flori am cusut pe patrat.Patratul solid granny se realizeaza cu o nuanta neutra de verde,am optat pentru nuanta aceasta de la Stylecraft,un verde meadow .
 Florile ma inspira/provoaca sa combin diverese culori sa realizez diverse forme .Natura este minunata  :)
 O floricica intinsa are aproximativ 5 cm(realizata cu fir de 4 mm,este ideala si accesoriu la bentite,agrafe,cordelute,caciulite,gentute,poncho,cardigan,fustite etc. Se coase in spatiul dintre petale si centru.
 Aceste hortensii erau la malul oceanului ,intr-un mic parculet.M-au fascinat,asa a venit inspiratia,unei paturi florale,colorate,pline de forme,petale,greu sa descriu in cuvinte !

 Am editat fotografia pe site-ul Pizap .
🌸🌸🌸In centru este Hortensia mea,restul de prin gradini 🌸🌸🌸
Vom realiza 4 patrate in plus ,fata de acesta cu flori alb-roze-galben,in nuante de albastru-mov-alb-roz.Voi reveni cu alt post, cu mai multe detalii.
Acesta este paternul grafic,voi detalia si in cuvinte..
Se incepe cu 5 ochi de lant sau cerc magic,se fac 10 picioruse simple pe cerc ,se inchere cu piciorus alunecat.
Fiecare petala se realizeaza pe 2 ochiuri anterioare.In acelasi ochi anterior realizam 1 ochi simplu,1 piciorus dublu,1 piciorus triplu(jeteu de 2 ori pe croseta),3 ochi de lant care se uneste prin primul sa rezulte o bobita,un cluster.Trecem la ochiul anterior,urmator si realizam 1 piciorus triplu,1 piciorus dublu si "coboram "cu 1 ochi simplu.Se realizeaza si celelate 4 petale in acelasi mod.Se incheie cu piciorus alunecat,se iaie un capat lung de ata si se trage firul prin ochiul alenecat,apoi cu un ac se coase fiecare floare pe patratul solid granny ...9 flori in total,le puteti aranja cum doritiVa rezulta un mini-buchetel dragalas .
Succes si spor la floricele !
Pe curand,pupici 👄

No comments:

Post a Comment